Bitches en lievelingen


Een professionele trader heeft geen voorkeuren. Elke nieuwe trade staat op zich, heeft geen banden met vorige posities en zegt ook niets over de toekomst. Maar voorkeuren zijn menselijk en zo kan het gebeuren dat je bepaalde trades niet kan uitstaan, en andere juist omhelst.

Zo leverde palladium vorig jaar bittere gevoelens op. We hadden onze posities nog niet ingenomen of de stoploss werd al geraakt. Na zes stoplosses op een rij begonnen we toch een flinke afkeer te ontwikkelen van palladium. Totdat hij een mooie winst opleverde. Door onze emoties buiten spel te zetten, konden we eindelijk oogsten.

EUR/USD: the bitch

Ook het populaire valutapaar EUR/USD heeft veel gemengde gevoelens veroorzaakt. Op een gegeven moment werden we zo vaak uitgestopt dat we haar the bitch gingen noemen. Knarsetandend moesten we steeds weer posities innemen om steeds weer te worden uitgestopt.

Maar ook nu konden we de vruchten plukken door trouw te blijven aan ons systeem.

Wij zijn trendtraders en volgen onze regels, omdat we weten dat hiermee consistente winsten te behalen zijn. That keeps us going.

AUD/JPY: de lieveling

Een absolute toptrade is de AUD/JPY. Sinds 20 april zitten we short. Entry bij 84.54. Op 3 juni bereikte hij een prachtig dieptepunt van 75.44. Onderweg hebben we tweemaal deelwinsten genomen, geheel volgens onze regels. Na dat mooie laagste punt volgde op 4 juni de weg naar boven. Pas op 25 juni werd die weer doorbroken.

Nu kunnen er twee dingen gebeuren: hij maakt een nieuwe duikeling of hij vervolgt zijn weg omhoog. We hopen dat hij doorzakt, maar rouwen ook niet als hij weer doorstijgt. Want dan verzilveren we de winst en gaan we long. Om na die reversal weer een nieuw avontuur te beginnen. Of een reeks uitstoppingen om onze oren te krijgen waardoor hij op palladium of de EUR/USD gaat lijken. Dan wordt de lieveling ineens the bitch.

Zo kan het gaan als je systeemtrader bent. Lievelingen worden bitches en bitches veranderen in lievelingen. We voelen het wel, maar handelen er nooit naar. Wij zijn trendtraders en volgen onze signalen, zonder ons handelen te laten leiden door emoties

Lees meer over trendtraden in De kunst van het traden.

Vond je dit een leuk artikel? Stem hierboven en laat het ons weten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s