EUR/AUD: the new kid in town


Toen wij vorig jaar onze gezamenlijke portfolio samenstelden, zaten daar meer markten in dan we nu traden. Gaandeweg hebben we een aantal markten afgestoten, vooral omdat ze duur waren. Soms komen er ook nieuwe markten bij. De EUR/AUD is the new kid in town, waaraan we tot nu toe veel plezier beleven.

EUR/AUD op de watchlist
Zwaarwegende redenen om dit valutapaar toe te voegen, hadden we eigenlijk niet. Want waar kies je op? Geen gigantische spread natuurlijk. Maar verder is de keus min of meer willekeurig. Een van ons zit dan de markten nog eens te bekijken en doet een voorstel. Zo maakte vorig jaar de USD/CAD zijn entree en voegden we dit jaar de EUR/AUD toe. De spread was goed, dus kwam hij op de watchlist.

EUR/AUD: entry op 127.87
Op 7 juni kregen we een short-signaal. We stapten in bij een koers op 127,87. Tien dagen later mochten we –geheel volgens onze regels- een kwart winst pakken. Op dag 20 namen we een derde winst van het resterend aantal eenheden. Bij elkaar hebben we onze positie dan met 50 procent afgebouwd. De rest blijft zitten tot we reversal mogen of worden uitgestopt. Dat doen we met alle trades.

‘Onderzoekt alle dingen en behoudt het goede.’
In de bijbel wisten ze kennelijk al wat goed traden is.

Op 11 juli 2012 werd de EUR/AUD op 119,50 een van onze beste trades. Die gaat dus lekker. Maar het had ook minder goed kunnen gaan. Dat weet je niet als je een nieuwe markt gaat ‘be-traden’. Wat hij tot nu toe heeft gedaan, zegt weinig. Wat hij gaat doen, is duister. Wat je zeker weet, is dat je het niet weet. Daar doen we het mee. En dat behoedt ons ook voor de fouten –vooral voorspellen- die we helaas nog veel mensen zien maken. Daarom zijn vaste regels zo goed; die beschermen je echt. Dat hebben al zo vaak ondervonden –vooral in zware tijden. In De kunst van traden gaan we hier ook uitgebreid op in.

Als mechanisch trader is goed om een vaste portfolio te hebben en niet te gaan zwalken. Maar het is ook goed om de geest open te houden en aanpassingen te doen die de trade-praktijk kunnen verrijken. ‘Onderzoekt alle dingen en behoudt het goede.’ In de bijbel wisten ze kennelijk al wat goed traden is.

Advertenties

3 thoughts on “EUR/AUD: the new kid in town

  1. Zelf ben ik ook erg tevreden over dit paar. Zeker bij short een leuke positieve swap, goed trending wat altijd leuk is voor langere termijn traders. Zelf kijk ik ook naar het gedrag op de time frames die ik trade, zie je veel stabiele trend of blijft het maar op en neer gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s