Over ons

Wij, Henk Grundmeijer en Martijn Luijckx, handelen voor eigen rekening in valuta (forex), grondstoffen (metalen, olie, voedingsgrondstoffen), internationale aandelenindexen en obligaties. Dit gebeurt op basis van kwantitatieve mechanische modellen. Dit zijn rekenkundige modellen bestaande uit een set regels die de markten vanuit statistisch perspectief benaderen. Zo krijgen oordelen en emoties geen kans en kunnen wij kapitaalgroei en een gedegen risicobeheer optimaal combineren.

Naast de heldere entry- en exitsignalen die het model genereert, wordt een strikt money management en position sizing systeem toegepast, om zo op een verantwoorde manier met risico’s om te kunnen gaan. We vergroten ons kapitaal door het principe van ‘compound intrest’ toe te passen. Dit zorgt voor versnelde kapitaalgroei bij positief resultaat. Uiteraard werken wij met een hefboom, waardoor wij met onze inleg een grotere marktpositie kunnen innemen.

Als trendfollowers profiteren wij van (major) market trends, ongeacht de richting waarin een prijs zich beweegt. Het maakt ons dan ook niets uit of we een long- of shortpositie moeten innemen. Belangrijk om te weten is dat wij trends niet voorspellen. Om te voorkomen dat ons kapitaal in zijdelingse periodes te veel terugloopt, nemen wij tussentijds, gedeeltelijke winsten. Het percentage van de trade en het moment waarop wij winstnemen is vooraf bepaald.

“Weten dat je niet kunt voorspellen, betekent niet dat je niet kunt profiteren van onvoorspelbaarheid”
(Nassim Nicolas Taleb – De Zwarte Zwaan)